Over

Toen ik op de middelbare school de opdracht kreeg om een cd-hoesje te ontwerpen was ik meteen enthousiast, gaaf!
Dezelfde middag nog kroop ik achter de computer en ging druk aan de slag, een cd-hoesje met Britney Spears erop als engel. Ik had de kleuren wat aangepast, Britney netjes uitgeknipt, voorzien van een paar mooie engelachtige vleugels, een magische licht transparante waas om haar heen, een mooie achtergrond erbij, titel erop en ik was tevreden. Resultaat: onvoldoende.
Omdat ik toch enigszins teleurgesteld was, ben ik toch bij de docente gaan vragen waarom ik hier een onvoldoende voor had gekregen, was het dan zo slecht? 
Haar antwoord “Je had zelf iets moeten maken en niet gewoon een plaatje van internet moeten kopiëren.
Toen ik vertelde dat ik dit zelf had gemaakt geloofde ze me niet, ze vroeg met welk programma ik dit dan gemaakt zou hebben. “Photoshop“.
Dat kwam mooi uit, dat had ze op haar laptop staan, na schooltijd moest ik maar even terugkomen om te laten zien hoe ik dat dan gedaan zou hebben.
Om 16.00 uur meldde ik me bij haar, ging achter haar laptop zitten en begon opnieuw aan m’n creatie. Na zo’n 5 minuten zei ze “Oké, ik zie dat je het inderdaad zelf kan, in dat geval kan niet anders dan je een 10 geven voor de opdracht“.  Wow, ik hoopte gewoon op een voldoende, maar dit was natuurlijk nog beter! Een 10 dankzij één van mijn favoriete hobby’s. 

Het voelt een beetje als toveren

Hoi! Mijn naam is Janet de Jonge, 32 jaar en woon in Lelystad.
Een van mijn grootste passies is het maken van digitale creaties, dit begon al toen ik een klein meisje was.
In MS Paint was ik pixeltje voor pixeltje plaatjes aan het aanpassen, bijvoorbeeld om Dollz outfits te bewerken.
Toen ik als 14-jarige Adobe Photoshop voor het eerst zag ging er een droomwereld voor me open. Wat een eindeloze mogelijkheden. Zo’n beetje alles wat ik maar kon verzinnen kon ik digitaal aanpassen, het voelde een beetje alsof ik kon toveren.

Inmiddels ben ik heel wat jaren verder en nog steeds voelt deze digitale wereld een beetje als droomwereld waarin vrijwel alles mogelijk is.